جنس پارچه, فلامنت

انواع مختلف پارچه فلامنت

همانطور که قبلا هم گفتیم، پارچه فلامنت انواع مختلفی دارد که هرکدام کاربرد مخصوصی دارند. پرکاربرد ترین آن ها فلامنت سوزنی است و رایج‌ترین انواع فلامنت موجود در بازار نیز عبارتند از:

  • فلامنت کجراه

 به نوعی از این پارچه گفته می‌شود که خطوط تاروپود آن به شکل کج بافته شده و بافت متفاوت آن از روی ظاهر پارچه، قابل تشخیص است.

  • فلامنت لاکرا(کششی)

 نوع خاصی از پارجه فلامنت لاکرا‌ست. پارچه فلامنت لاکرا به انواعی از پارچه فلامنت اطلاق می‌شود که از نخ لاکرا در بافت آن استفاده شده است. این کار، کشسانی زیادی به پارچه می‌دهد که آن را برای دوخت لباس وزشی مناسب می‌سازد. اما فلامنت فول لاکرا برخلاف فلامنت معمولی از هر چهارطرف کشسانی و خاصیت ارتجاعی فوق‌العاده‌ای دارد. همین هم باعث شده تا از فلامنت‌های معمولی چند لول بالاتر باشد.

  • فلامنت مشکی

انواع مختلف پارچه فلامنت عمدتا به رنگ سفید تولید می‌شود. با توجه به کاربردهایی که این نوع پارچه دارد، تولید آن به رنگ سفید به صرفه‌تر است و کاربرد بیشتری دارد. به همین خاطر، رنگ مشکی آن در بازار، نه به عنوان یک رنگ بلکه به عنوان یک نوع متمایز، خرید و فروش می‌شود.

  • فلامنت ویسکوز

 همان‌گونه که از نام آن مشخص است، دارای الیاف پنبه است. به همین خاطر نمی‌توان این پارچه را در دسته محصولاتی که صرفا الیاف مصنوعی دارند، جای داد. فلامنت به طور کلی از جمله پارچه‌هایی است که از الیاف مصنوعی تشکیل شده‌اند اما با ترکیب با الیاف پنبه، خواص آن افزایش می‌یابد. در برخی از انواع فلامنت مانند فلامنت ویسکوز، درصد الیاف پنبه‌ي به کار رفته بیشتر است و همین باعث افزایش نرمی و لطافت پارچه می‌شود.

 به خاطر اینکه بافت آن، به حالت سوراخ دار است، به این نام شناخته می‌شود. کاربردهای این پارچه در تولیدپوشاک ورزشی (دوام لطافت – تنفس‌پذیری تثبیت رنگ بالا، تثبیت رنگ بالا کمک می‌کند لباس نه تنها با شستن مکرر رنگ‌پریده نشود بلکه به لباس‌های دیگر نیز رنگ پس ندهد) بسیار گسترده است اما رد پای حضور آن به شکل ویژه در فوتبال و فوتسال دیده می‌شود. لباس‌هایی که از فلامنت سوزنی تهیه شده باشند، معمولا دچار سایش و مواردی مثل زانو انداختن نمی‌شوند. اما این مورد تا حد زیادی به کیفیت پارچه نیز بستگی دارد. در حال حاضر برخی از انواع این پارچه وجود دارد که بخاطر کیفیت پایین با یکبار کشش، حالت می‌گیرد و فرم خود را از دست می‌دهد.

تنفس‌پذیری و گردش بالای جریان هوا در پارچه فلامنت سوزنی بیشتر از سایر فلامنت‌ها دیده می‌شود. به طور کلی پارچه‌های فلامنت در دسته الیاف مصنوعی جای دارند. همین موضوع باعث وجود نگرانی‌هایی درباره تنفس‌پذیری آن شده است.

جنس الیاف: معمولاً از الیاف پلی‌استر یا نایلون برای ایجاد پارچه‌های ورزشی استفاده می‌شود، زیرا این الیاف مقاومت و انعطاف پذیری لازم را برای فعالیت‌های ورزشی فراهم می‌کنند.

وزن: وزن پارچه می‌تواند بین متوسط تا سبک باشد تا حرکات ورزشی را تسهیل کند و احساس راحتی را برای ورزشکار فراهم کند.

ضخامت: پارچه فیلامنت سوزنی ورزشی معمولاً دارای ضخامت متوسط است تا انعطاف پذیری و راحتی حرکت را حفظ کند.

دمای مناسب: برای ورزش‌های فعال، پارچه باید به طور مناسب تنفس کند و عرق را جذب کند. بنابراین، معمولاً پارچه‌هایی با خصوصیات تنفس‌پذیر و خنک کننده استفاده می‌شوند.

کاربرد: پارچه فیلامنت سوزنی ورزشی ممکن است برای لباس‌های ورزشی مانند تی‌شرت‌ها، شورت‌ها، کاپشن‌ها، جوراب‌ها و غیره استفاده شود.

دوام: پارچه باید مقاوم در برابر فشار، کشش و شستشو باشد تا مدت طولانی زمانی برای استفاده در ورزش‌ها مناسب باشد.

قابلیت خشک شدن سریع: این ویژگی مهم برای لباس‌های ورزشی است تا به طور موثر از عرق خارج شده و راحتی ورزشکار را حفظ کند.

ضد بو: برخی از پارچه‌های ورزشی دارای ویژگی ضد بو هستند که از روند تولید بوی ناشی از عرق جلوگیری می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مشخصات ممکن است بسته به نوع و برند پارچه، متغیر باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *